Hverdag #10 et nyt kapitel i Arwins ‘bog’

Det er nemlig blevet tid til mad og det er til alles store fornøjelse især hans en kæmpe succes. Jeg vidste han ville være madglad, det passer bare til hans personlighed, og eftersom han hiver nærmest bestikket ud af hånden på os og siger anommenom og smaskelyde med tungen imens, så gav han tydelige tegn på han er så klar. Han er jo kæmpestor den dreng bruger str. 80 (1 år) som passer både i længde og bredde og selvom mit ammeforløb med ham her er fantastisk og jeg har masser af mælk til ham så glæder jeg mig til de ) mdr. og mad for alvor kommer til at erstatte nogle af disse mange mange amninger især stadig om natten.

En ekstra ske til babys hånd er virkelig et godt trick også så de får øvet at spise selv og på den måde deltage fra starten.

Han kan næsten sidde selv og vi har ham bare på skødet. Jeg laver maden selv, det er nemmest og hurtigst synes jeg, og for de der synes det er interessant deler jeg lidt om det her i dette indlæg, og lægger et link på “lillebrors side”, som altid kan findes på forsiden – så man altid kan finde tilbage til det for eventuel inspiration. Det er jo 4 gang nu, og jeg har efterhånden en god erfaring med det, og også hvor forskelligt det er fra barn til barn. Så min største anbefaling vil altid være at følge sit instinkt og kigge på sit barn, de er virkelig tydelige og er den bedste guide, derefter er der få men vigtige retningslinjer man let kan google sig til for does and don’t, som jeg også følger overordnet, da det virkelig ikke er så kompliceret, som man nok let kan føle det, da det er så mærkelig, at putte andet end mælk i sådan et lille barn den første gang. Man kan fint amme eller give flaske til 6 mdr. også men ham her han ville være svær at holde fra bordet så længe. Vi sætter aldrig en regel for det ene eller det andet med maden. Vores børn har alle fået både grød mos og også spist “rigtig” mad fra 6 mdr. altså også kaldet BLW – der kan man igen google for does and don’t, og jeg er altså ikke til at noget er bedre end andet, så lidt regler og rammer jo mindre stress – og det er det man har brug for som forældre. Og vores 3 andre børn spiser alm. i dag og har altså ikke været mere det ene eller det andet selvom de er startet forskellige ud fordi de er forskellige. Så mit råd er igen igen gør det der føles rigtigt for jer.