Hvem er vi, hvem er du, og hvordan følger man hver især sin individuelle drøm udfra netop den man er?

Har jeg svaret, det ved jeg ikke, men jeg har gjort ‘det’, fundet ud af hvem jeg er, hvem vi er som par sammen, og hvem vores familie så bliver ud fra det, at leve med vores drømme og hjerte forrest. Er sikker på mange kan have svært ved at se vejen, fordi der er så meget som rumsterer og larmer på sidelinjen, hvis ikke vi lærer at sorterer og navigere i det hele. Og det starter altså med os selv, og dem vi er. Når først vi ved det, så er der også en klar retning at forfølge; nemlig den der er den helt rigtige for lige præcis den vi er hver især.

Vi er jo alle som mennesker særlige og unikke hver især, men samtidig er vi også ens, vi kan se på hinanden, og derved også blive klogere på os selv, om ikke andet så finde inspiration til hvordan vi bliver netop klogere på os selv, og det tror jeg er hvad der skete igår – Jeg delte en masse om hvem jeg er, ud fra spørgsmål I havde sendt, og ud fra det satte det gang i en masse reflektion i jer. For selvom vi som sagt ikke alle er ens, så er det ens for os alle, at vi ønsker at få det største potentiale ud af netop dem vi er hver især. Jeg kan jo af gode grunde ikke tale sanheden for alle, men jeg kan vise og fortælle hvordan jeg bruger min egen sandhed positivt, som den bærende drivkraft i mit og vores liv. Et liv der for mange er anderledes, og måske uopnåeligt eller uoverskueligt, hvis man føler sig låst i sin position eller den man er. At man måske føler man ikke står med de samme “heldige” kort på hånden, og derfor ikke har de samme muligheder for at leve sit liv til fulde, som i at forfølge de drømme der følger med at udleve sit fulde potentiale, som lige præcis det menneske man er. Jeg vil prøve at beskrive for jer både konkret, men også lidt mere overordnet hvad det egentlig er jeg/vi gør, og hvad der driver os.

Jeg starter altid omvendt, tager processen bagfra kan man sige. Hvad kan jeg ikke leve med, hvordan ville jeg ikke have det godt i det, og hvordan finder jeg så en anden vej end oftest den oplagte, men også oftest den der gør mig mindst lykkelig. Jeg tager sjældent den der ligger lige til højrebenet, altså den som er den nemmeste, er altså ikke nødvendigvis den bedste. Det jeg så har fundet ud af, ved altid at udfordre mig selv i den følelse, og vælge den “svære” er, at den IKKE er svær, fordi den vej har ild, passion, drive og energi i sig, og det bærer det, og fodrer hele tiden en positive spiral, som så kun går en vej og det er frem. Jeg skrev på et tidspunkt om det her med at have “farver” nok i livet, også de grå regnvejrsdage, og derfor opnå en status på lykken, der også kan bære gennem de mørke tider vi alle har, og skal igennem. Det kan måske lyde lidt for lyserødt eller lidt for langhåret, men hvis ikke man tør tro på muligheden for netop det – at opnå denne lykke, så vil man aldrig hverken se den eller opleve den. Den er nemlig et-hundrede-procent selvskabt, og kommer hverken af sig selv eller andre. Man kan ikke pålægge andre ansvaret for egen lykke eller succes. Det starter og slutter ved en selv. Og lige der i den selverkendelse, vil jeg vove at påstå hele nøglen ligger. Der er starten til at lære sit sande jeg at kende, med alle de sider der følger med. Hvis man enten prøver at undertrykke eller ændre nogen eller alle sine sider, så vil de aldrig få plads til at blomstre.

Her kan jeg jo igen kun tale af egen erfaring, og ved hjælp af selvindsigt og terapi, har jeg fået mere og mere viden omkring mig selv og mit sande jeg – for ikke at tale om potentiale fremfor hæmninger. En ting er sikkert og det er, at det er slut med brok og ynk fra min side, og i stedet ind med energi og optimisme. Altid, når jeg falder, så er det nu hvad der kommner – også i sorg og frustration, en følelse af nye muligheder og en chanche for igen at lære lidt mere om mig selv, og derved blive guidet endnu mere i den rigtige retning.

Reaktioner og frustrationer er der, som jeg ser det, for både at tæmme vores ego, men også for at guide os; Hvis ikke jeg føler smerte og frygt i ny og næ, så vil jeg stille og roligt begynde at svæve og miste min jordforbindelse. For ‘grounding’ er at rumme det hele, men ikke dyrke eller blive i det negative. Det er i grunden ganske simpelt, hvis blot man kommer i gang med, at se tingene sådan, netop let og simpelt. At det hele er der af en grund, og vi på den måde kan lære og vokse af det hele. Alt dette ud fra den vi er, og velvidende at hvad der er rigtigt for andre, ikke nødvendigvis er det for os selv. Derfor må vi turde kigge indad, og derved blive klogere på hvem vi er.

Kriser er fyldt med drivkraft, de klarer synet og gør, at vi mærker mere. Her råber hjertet højest, hvis vi altså ikke vi er bange for de store og stærke følelser, som følger med, men blot bruger dem konstruktivt. Jeg har også ofte erfaret, at det kan være konstruktivt at græde, og være dødsens frustreret kortvarigt for sig selv eller en man er tryg ved, når man mærker det trænger sig på, fordi det er en slags energiudladning, der på den anden side giver plads til ny energi, og på den måde har renset noget ud. Jeg føler efter sådan en “nedtur” om man vil det, at jeg står tilbage med mere uforstyrret klarhed og ny viden. Jeg forstår ligesom noget, jeg ikke kunne se for de mørke skyer forinden. Det er lidt som at regne følelseskraldet ud af de mørke skyer, så solen igen kan skinne og give lys til sindet og man kan tænke klart. At gå og holde på sig selv, prøve at ignorere eller demonstrere noget, for enten, at undertrykke det eller håbe andre kan bære det for en, det fodrer altså kun min negative spiral, som ruller den forkerte vej, og derfor holder jeg ikke på følelser, men reagerer inden de hober sig op eller slår knuder.

For at komme tilbage til det mere konkret, så er konflikten, dilemmaet eller frustrationen ikke altid så stor og følelsesladet som vi tror i øjeblikket. Hvis vi lærer os selv at koge det lidt ned, reagere hensigtsmæssigt ved at give plads, lytte og vide de negative følelser faktisk kan bruges til at guide os, så kan det være ved blot at lytte indad. Det indikerer jo “bare” at noget ikke er som det skal være, og der derfor skal ændres noget på den eller den anden måde. Jeg kender højst sansynlig ikke den anden måde endnu, men jeg ved i hvert fald hvordan jeg ikke vil have det, og det er da en meget god start – det her med, at tage det omvendt, og faktisk på sigt kunne mærke alt dette inden de negative følelser eller frustrationen opstår, i værste tilfælde både stress, angst osv. For mig er det sket ved at lære mig selv så godt at kende, at jeg allerede på forhånd har mærket efter, og på den måde ikke skal bruge unødvendig energi på at prøve eller tro jeg må nøjes. Det er for mig altid at følge mit hjerte, fordi det er det jeg mærker først, og bruger som guide. Falder jeg i, skal det nok råbe højt via alle disse følelser vi forstår som negative, men jo faktisk bare er vores ret smarte alarmberedskab, som råber højere hvis ikke vi formår at lytte selv.

Et eksempel som I allerede kender fra mig, er de valg jeg tog for at kunne fortsætte med at dele på denne profi, med al den aktivitet dette univers havde udviklet sig til. Det havde jo udviklet sig den vej af sig selv, fordi jeg hele tiden har handlet, navigeret og reageret impulsivt, og haft mit hjerte med i det. Det har været mit sande jeg, og jeg har hele tiden ladet det være det styrende element. Det skaber succes, men med den succes kommer der også nogle behov, og de behov kan jeg ikke neglichere eller bilde mig selv ind, er på en måde, hvis ikke de er. Det er et enormt stort arbejde at dele ud af sit liv på den måde: man kan ikke leve af hjerter og annerkendelse, selvom det ville være fantastisk. Endvidere så ved I nu, at denne annerkendelse slet ikke er det jeg er ude efter, fordi det ikke kan give mig brænde til mit indre bål. Det bål puster jeg nemlig til helt selv i processen. Min frustration som opstod i hele dette, hvad man kunne kalde et dilemma var, tanken om det ville være en egoistisk handling, at måtte anderkende, at for mig er dette kunst. Jeg bliver derfor fyldt op og får energi til det, ved at kunne gøre det på min måde. Jeg tænkte meget over, om det var forkert, når den måde også kan glæde andre – og det så ved faktisk også at gøre noget godt for mig selv. Svaret er selvfølgelug NEJ og det er et kæmpe nej, for den energi og drive det giver mig, er præcis det jeg også kan give videre – hvis ikke det er ægte og godt for mig er det “produkt” jeg skaber, heller ikke godt for andre. Energi og drive kan for mig ikke forceres, og jeg vil mene det samme gør sig gældende i hvilket som helst job. Jo mere sandt det er for dig, jo mere vil dine kolegaer, chef eller det produkt du er med til at skabe eller sælge, også bære præg af det. Så altså; når jeg ved jeg ikke vil kunne føle mig godt tilpas med fx, at skulle forhandle og tjene penge gennem deling af en tredje part, altså betalt samarbejde, eller eksempelvis reklame annoncer, så MÅ jeg finde en anden vej, enten ved at forlade denne platform og lukke og slukke, eller finde en alternativ måde at gøre det på. Jeg må op/finde og skabe netop den løsning, og den måde at gøre det på, som så gør det vil lykkes på den måde der vil gøre mig lykkelig – den måde jeg kan være i det på. At sandheden så vil være en helt anden for en anden, som eksempelvis vil elske absolut det modsatte af hvad jeg elsker ved at dele ud af os selv, gør ikke den ene måde mere rigtig end den anden – jeg har kæmpe respekt for alle der finder deres egen vej, og får den til at fungere og blomstre, som det er bedst for dem.

Der er altså hverken nogen rigtig måde at være på eller gøre det på, kun i form af den der føles rigtig for lige præcis den person der skal gå den vej. Det er et godt udgangspunkt for at starte med at se nye muligheder fremfor udfordringer. Om det vil lykkes med den vej man tager, det vil kun tiden vise, men det vil med garanti gøre en mere lykkelig, og det mener jeg simpelthen er grund nok i sig selv, til at forfølge og udforske den. Hvis ikke det lykkes, så er det lykkedes alligevel, fordi den vej lærte os noget og guidede os til den næste vej, osv.

Jeg ved jeg ikke nødvendigvis skal være på denne vej jeg er på lige nu for altid, men jeg har allerede ved at gå den, oplevet hvordan nye veje har åbnet sig. Veje jeg ikke ville have kunne se, hvis ikke jeg var gået denne vej først. Sådan er det også hvis jeg kigger i bakspejlet, og ser på alle de valg og retninger vi har taget sammen og hver for sig gennem vores liv. Fordi de har været med fokus på frihed, og hvad hjertet vil, så har de altid og hele tiden ført os tættere på målet, som for os er ro, lykke, spænding, passion og frihed til hele tiden at kunne leve en hverdag der kan kaldes et godt liv for os. Et liv i nuet, hvor vi faktisk lever af livet. Det betyder ikke vi ikke må have jobs, og indtjening som andre, men det betyder, vi meget bevidst lever med fokus på det der er guleroden; det, der er sanheden for os. Det gør at det hele giver mening, og har et formål på en positiv måde. Jeg synes ikke det er surt at rydde op, renovere, være mor på fuldtid samtidig med, at jeg arbejder. Fordi det alt sammen er ind i en kontekst der fordrer en positiv spiral vi har startet for år tilbage. Det er blot en del af en helhed, det vi kalder livet. Det er, at nurse og tage vare på det vi har skabt, og det vi hele tiden skaber. Det måler vi ikke i træthed og timer, men i den følelse af lykke og energi det giver, når man ser, at man har både evnen og muligheden for at skabe netop det liv med alt hvad det indebærer. Virkeligheden er der hver dag og den skal ikke være på en bestemt måde, for at bevise vi er på rette vej. Hvis vi konstant skulle bruge energien på at lede og søge efter sanheden, så ville vi gå glip af netop det; sandheden, for den er der hele tiden, hver dag, og i alle de små øjeblikke vi selv skaber, som I ved jeg kalder ‘hverdagslyke’. Dertil krydrer vi det med at kaste os ud på nye veje, som giver sommerfulge i maven og energi – Og ja også spænding, og til tider også får os til at føle frygt, men mest af alt, så mærker vi , at vi lever hver dag, og så har jeg i hvert levet mit liv fuldt ud. Jeg føler jeg bruger mit fulde potentiale ved bare at være mig, så simpelt kan det faktisk være. Med eller uden undenlandseventyr, slot eller træhytte, det betyder ikke noget. Sanheden ligger i at lytte indad hver især.

Jeg vil som menneske ikke gå på kompromis, så derfor må jeg løse det og se på muligheder i stedet. Altså er der altid en vej for os alle, og ja det kan betyde ingen andre har gået den før, eller vi skal opfinde den rigtige vej for os selv, men den er der altid – det er helt sikkert. Hjertes vej kan altid findes og høres. Så snart vi starter med at lytte indad og give plads, så kommer løsningen – ideen som får det til boble indeni. Det er både svært og meget mere risikofyldt vil fornuften protestere; Sådan vil det som regels føles, men det vil også være langt, langt lettere, at leve efter sit sande jeg, når først man tør kaste sig ud i det. Der er talent, flow, energi og positivitet og det smitter, så når man blomstrer gør de omkring en det også. Og højst sandsynlig vil man så gøre det samme i sit hjem, sin omgangskreds, sit erhverv eller sin virksomhed. Ud af det at være tro mod sig selv, kommer der brænde på bålet, og livet bliver derfor meget lettere.

Og det er altså ikke penge der bestemmer om vi kan eller ikke. Det vil jeg simpelthen vove at påstå. Hvis I har læst med her på siden, så ved i, at vi faktisk nærmest omvendt, altid har manglet de penge der – eller har vi, for det i sig selv har også været en drivkraft til at skabe, hvis man som menneske netop ikke vil gå på kompromis på trods af knappe midler.

Vi har jo ofte en tendensens til at tro, at andre har det bedre eller nemmere – at græsset er grønnere på den anden side. Men hvis vores eget græs ikke er grønt nok, kunne det være vi skulle gøde det lidt mere, i stedet for at tro det ville være bedre at være på naboens. Det handler ikke om øknomi, eller pengetræer på den flotte grønne plæne naboen har, det handler om at se muligheder i sit fulde potentiale, som hver især har – alle sammen. Og det smukke er, at fordi vi er forskellige, så er der behov for os alle, og det vi hver især kan løfte, er der altså værdi i. Derfor har man altid en mulighed for også at skabe værdi i sit rette element, hvis blot man kan se det, og tør leve det <3

Jeg har det i hvert fald sådan her det meste af tiden, og håber at kunne inspirere andre til, uanset deres virkelighed, at føle det samme.

Hvis du kunne tænke dig mere af denne slags skriv, og alt det andet vi laver og lever her på le petit Château, så kan du komme til forsiden og blive medlem her. Det koster en lille kaffe latte i måneden og er absolut bindingsfrit <3

One thought on “Hvem er vi, hvem er du, og hvordan følger man hver især sin individuelle drøm udfra netop den man er?

  1. Årh, din skønne, vise kvinde! TAK for igen at sætte en masse gode, positive tanker igang! Din energi og gå-på-mod smitter big time 💗

Leave a Reply